Si të trajtoni morrat dhe marimangat në Kanare

Kanarinat mund të jenë kafshë shtëpiake të mrekullueshme, por ato kërkojnë pak punë për të mbajtur të lumtur dhe të shëndetshëm. Një gjë që duhet të bëni për të mbajtur të shëndetshëm kanarinat është të siguroheni që ato janë pa infeksione parazitare, siç janë morrat dhe marimangat. Nëse dyshoni se kanarinat tuaj kanë marimangat ose morrat, ju duhet të merrni atyre kujdes veterinar, dhe ju duhet të sterilizoni kafazin e tyre. Me trajtimin e zogjve dhe kafazeve të tyre, ju mund të eliminoni këto infeksione të këqija.

Marrja e trajtimit veterinar për morrat dhe marimangat

Marrja e trajtimit veterinar për morrat dhe marimangat
Merrni kanarinën tuaj te një veteriner. Nëse dyshoni se kanarieri juaj ka një infeksion të marimangave ose morrave, duhet ta merrni atë për tu parë nga një veteriner. Një veteriner do të jetë në gjendje të vlerësojë situatën, t'ju japë një diagnozë përfundimtare dhe të hartojë një plan për trajtimin. [1]
 • Infeksionet nga morrat dhe marimangat mund të jenë shumë të pakëndshme për kanarinën, kështu që duhet ta keni parë nga një veteriner në takimin e ardhshëm të veterinerit.
Marrja e trajtimit veterinar për morrat dhe marimangat
Aplikoni një insekticid të sigurt për zogjtë në kanarin tuaj. Sapo veterinari juaj të ketë konstatuar se çfarë lloj infeksioni ka kanarieri juaj, ata do të sugjerojnë një insekticid për t'i dhënë zogut. Në disa raste, të tilla si një infeksion nga morrat, zogut do t'i jepet një antiparasitik me një spektër të gjerë, të tilla si pluhuri karbaryl, llak pirethrin ose ivermectin. Ndiqni këshillat e veterinerit tuaj se si t'i jepni këtij mjekimi zogut tuaj, duke përfshirë sa dhe sa shpesh t'i aplikoni ato. [2]
 • Për shembull, ju mund të duhet të jepni një sasi të matur të një zgjidhje 1% të ivermectin zogut tuaj në 10 ditë, 20 ditë dhe 30 ditë pas vizitës së veterinerit. [3] X Burimi i hulumtimit
Marrja e trajtimit veterinar për morrat dhe marimangat
Shikoni kanarin tuaj për shenja të infeksionit të vazhdueshëm. Sapo të keni filluar trajtimin, duhet të bëni një vëmendje në zogun tuaj për shenja shërimi. Në varësi të faktit nëse zogu juaj ka një infeksion të marimangës ose morrat, këto shenja do të ndryshojnë.
 • Nëse zogu juaj ka një infeksion të marimangave të gjakut, vendosni një peshqir të pastër letre të bardhë në fundin e kafazit të zogjve tuaj çdo mëngjes. Ndërsa rikuperohet, duhet të shihni më pak dhe më pak pika të kuqe që mbulojnë pjesën e poshtme të kafazit.
 • Nëse zogu juaj ka morra, do t'ju duhet të inspektoni trupin e zogut rregullisht për të siguruar që morrat janë eliminuar. Shikoni nën krahët e zogjve dhe përreth trupit të tij për morra ose vezët e morrave.

Eliminimi i morrave dhe marimangat nga një kafaz zogjsh

Eliminimi i morrave dhe marimangat nga një kafaz zogjsh
Zhvendoseni kanarinën tuaj në një kafaz të pastër. Pasi të keni filluar ta trajtoni vetë zogun, do t'ju duhet të pastroni edhe kafazin e tij. Zhvendoseni kanarinën tuaj në një kafaz të ndryshëm, në mënyrë që të pastroni kafazin e tij të përhershëm nga lart poshtë.
 • Në mënyrë tipike, duhet ta çoni zogun tuaj te vetingu në një kafaz më të vogël, dhe mund ta mbani në atë kafaz më të vogël përkohësisht ndërsa pastroni kafazin më të madh.
Eliminimi i morrave dhe marimangat nga një kafaz zogjsh
Sterilizoni kafazin e infektuar të shpendëve dhe të gjitha furnizimet. Merrni kafazin e zogjve veç e veç i pastër secila pjesë individuale. Kjo përfshin jo vetëm pjesët e kafazit, por të gjitha furnizimet brenda. Pastrimi i enëve ushqimore të zogjve tuaj, enës me ujë, gjellëve dhe lodrave do të ndihmojë në eliminimin e infeksionit. [4]
 • Pastroni gjithçka me ujë të nxehtë me sapun. Pastaj gjithçka duhet shpëlarë me një përzierje të një pjese zbardhues deri në dhjetë pjesë uji. [5] X Burimi i hulumtimit
 • Pasi të keni mbaruar pastrimin e kafazit të kanarit dhe furnizimet tuaja, lërini të thahen para se të vendosni përsëri kafazin.
 • Nëse keni një kohë të vështirë për të pastruar sende të caktuara, të tilla si lodra me shumë nofka dhe gypa, konsideroni t’i nxirrni jashtë. Zëvendësimi i tyre është një ide më e mirë sesa të rrezikoni për rikonfeksion, sepse ato nuk mund të pastrohen siç duhet.
Eliminimi i morrave dhe marimangat nga një kafaz zogjsh
Vendosni insekticidin në kafaz. Nëse keni një problem të vazhdueshëm me marimangat ose morrat, mund të dëshironi të aplikoni një insekticid në pjesën e poshtme të kafazit të zogjve tuaj ose në ujin e zogjve tuaj. Insekticidet pa recetë, siç është Sevin Pluhuri, mund të mbajnë parazitët të mos mbijetojnë në fund të kafazit tuaj kanarik kur aplikohet në dyshemenë e kafazit. Ju mund të vendosni produkte të tjerë në ujin e zogjve tuaj, të tilla si Likuidimi i insekteve të shpendëve, të cilët i mbajnë parazitët në gji kur zogu i ha ato.
 • Produkte të tilla si Sevin Pluhuri zakonisht janë në dispozicion në qendrën tuaj lokale të kopshtit.
 • Likuidimi i insekteve të shpendëve mund të furnizohet nga veterineri juaj.

Parandalimi i infeksioneve parazitare

Parandalimi i infeksioneve parazitare
Mbani kafazin e zogjve tuaj të pastër. Pastrimi i kafazit të zogjve tuaj rregullisht është thelbësore për të mbajtur parazitin e shpendëve tuaj falas. Ajo heq mbeturinat e tyre, ushqimin e tepërt dhe çdo mikrob dhe baktere tjetër që grumbullohen në furnizimet e shpendëve. [6]
 • Merrni kohën për të bërë pastrim të lehtë çdo ditë, siç është ndryshimi i letrës në fund të kafazit të zogjve tuaj. Sidoqoftë, sigurohuni që të bëni një pastrim të plotë të kafazit, nga lart poshtë, çdo javë.
 • Ju duhet të sterilizoni rregullisht kafazin e zogjve, pordhet, lodrat, enët ushqimore, enën me ujë dhe zonat e foleve.
Parandalimi i infeksioneve parazitare
Jepni zogut tuaj mundësinë të lahet. Përveç pastrimit të kafazit të zogut, duhet ta lejoni që të pastrohet vetë. Vendosni një pjatë të cekët me ujë të ngrohtë në fund të kafazit të zogjve tuaj çdo ditë. [7] Ju gjithashtu mund të siguroni një pjatë me tokë Diatomaceous që zogu juaj të lahet, për të ndihmuar në eliminimin e morrave dhe marimangave. [8]
 • Nëse kanarina juaj nuk hidhet në shansin për t'u pastruar në një enë të cekët me ujë, mendoni ta gaboni atë me ujë të ngrohtë. Disa zogj preferojnë vetëm këtë metodë të larjes.
Parandalimi i infeksioneve parazitare
Zhduk zonat në kafaz ku mund të jetojnë parazitët. Ekzistojnë disa parazitë, të tilla si marimangat e gjakut, që mund të jetojnë në të çara kafaze dhe të ushqehen me zogjtë tuaj gjatë natës. Në mënyrë që të eliminoni këto parazitë, do t'ju duhet të mbushni çdo boshllëk ose çarje në të cilën ata mund të jetojnë.
 • Mbushni pak çarje dhe boshllëqe me spackle dhe më pas pikturojeni zonën me bojë të sigurt për shpendët.
Parandalimi i infeksioneve parazitare
Merrni kujdesin e rregullt veterinar të shpendëve. Disa parazitë janë të vështirë për pronarët, kështu që veterineri juaj mund të jetë kyç në identifikimin e një infeksioni herët. Nëse ju merrni kujdesin e rregullt veterinar të shpendëve, veterinerët do të jenë në gjendje të zbulojnë infeksionin para se të rrezikojnë plotësisht shëndetin e zogut tuaj.
 • Nëse e futni kanarinën tuaj për një provim vjetor, veterineri juaj do të bëjë një vlerësim të përgjithshëm shëndetësor për të vërejtur shenjat e infeksionit.
A munden njerëzit të kapin marimangat e zogjve?
Jo; marimangat mund të kafshojnë njerëzit me të cilët hasin, duke shkaktuar acarim të lëkurës, por ato nuk mund të mbijetojnë në një host njerëzor.
pfebaptist.org © 2021