Si të lexoni një formë zagari

Asnjë ditë në rrugën e duhur nuk është e plotë pa një formë garash për t'u konsultuar - veçanërisht nëse planifikoni të bëni disa baste! Format e garave janë të mbushura me numra dhe shkurtesa që mund të bëjnë që koka juaj të rrotullohet në fillim, por ato janë mjaft të lehta për tu lundruar sapo të kapni bazat e informacionit të dhënë. Thënë kjo, mbani në mend se nuk ka ndonjë standard universal për format garash, kështu që është e rëndësishme të përdorni tastin e shkurtesave dhe udhëzimet e tjera të përfshira në formën tuaj.

Gjetja e informacionit për rrugën dhe garën

Gjetja e informacionit për rrugën dhe garën
Shikoni për numrin e garës dhe kohën e postimit në qendrën kryesore. Gjurmët e dredhave funksionojnë gara të shumta për çdo sesion garash, dhe secilës garë i jepet një numër (1, 2, 3, etj.) Bazuar në kohën e caktuar të postimit (kohën e fillimit). Racedo garë individuale gjithashtu merr formën e saj garuese (fletë garash), e cila zakonisht përshtatet në një faqe të vetme. Numri i garës dhe koha e postimit janë pothuajse gjithmonë të listuara në qendrën kryesore të fletës. [1]
 • Do të jeni shumë hutuar nëse po shikoni formën e garës # 2 (7:20 pasdite) në pritje të garës # 3 (7:40 pasdite)!
 • Gjurmët e zënë shpesh kanë 10 gara në seancë, dhe 2 seanca në ditë - pasdite dhe mbrëmje. Konfirmoni kohën e postimit për të siguruar që po shikoni garën # 4 të sesioneve të mbrëmjes dhe jo garën # 4 të sesionit të pasdites.
 • Koha e postimit është subjekt i ndryshimit për shkak të vonesave të paparashikuara, kështu që mbaj vigjilent për të ndjekur njoftimet për të konfirmuar çdo rregullim të orarit.
Gjetja e informacionit për rrugën dhe garën
Gjeni gjatësinë e garës dhe një diagram gjurmësh, shpesh në krye të djathtë. Garat me dredhëz janë shpesh në intervalin 1,650–9,980 ft (500–600 m) në gjatësi, të shprehura zakonisht (të paktën në SH.B.A.) ose në oborre (550, 660) ose fraksione të një milje (5/16, 3 / 8). Ashtu si në garat e kuajve, disa zinxhirë janë më të përshtatshëm për gara më të shkurtër ose më të gjatë, kështu që gjatësia e garës është një detaj i rëndësishëm për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një vrapues të preferuar. [2]
 • Disa forma garash përfshijnë gjithashtu një diagram të thjeshtë gjurmësh për garën. Garat me dredhëz jo gjithmonë bëjnë një lak të tërë rreth gjurmës, kështu që diagrami ju lejon të dini numrin dhe vendndodhjen e kthesave dhe seksioneve të drejta.
 • Gjatësia dhe diagrami i garës (nëse sigurohet) zakonisht vendosen në pjesën e sipërme të djathtë të formularit.
Gjetja e informacionit për rrugën dhe garën
Kontrolloni pjesën e sipërme të formularit për detaje si koha e regjistrimit të pista. Rekordi i gjurmëve mund të duket si pak nga vogëlsira, por mund të sigurojë disa njohuri të dobishme. Koha e regjistrimit mund t'ju japë një ide nëse është një pistë "e shpejtë" ose "e ngadaltë" në krahasim me këngë të ngjashme, ndërsa një kohë rekord që u vendos shumë kohët e fundit mund të tregojë që pista po bëhet "më e shpejtë". Ju gjithashtu mund të krahasoni rekordin e pista me kohët mesatare të qenve individualë në garat e fundit në kushte të ngjashme. [3]
 • Rekordi i pista shpesh renditet diku në majë të formularit dhe zakonisht përfshin kohën (në sekonda), datën dhe emrin e qenit.
 • Disa forma mund të përfshijnë gjithashtu rekordin e sezonit të pista - koha më e mirë gjatë sezonit aktual të garave.

Identifikimi i shkallës së garave

Identifikimi i shkallës së garave
Gjeni klasën e garës me një shkronjë të vendosur dukshëm në krye. Garat e zjarrtë janë të organizuara në mënyrë që qentë me aftësi të ngjashme garash - bazuar kryesisht në numrin e tyre të fitoreve të garave - të garojnë kundër njëri-tjetrit. Shkalla e garës është gjithmonë e lehtë për tu gjetur diku përgjatë majës së formularit, dhe shënohet me një shkronjë të vetme - më së shpeshti M, D, C, B, ose A. [4]
 • Shkalla e garës nuk ndikon domosdoshmërisht në cilësinë e garës - një garë e kategorisë së ulët "M" mund të jetë po aq argëtuese sa një garë "A" e shkallës së lartë! Por, nëse doni të siguroheni që po shihni garën më të mirë të qenve, dhe veçanërisht nëse planifikoni të bëni paga, është e rëndësishme të njihni gradën e garës.
 • Vini re se sistemi i gradimit M, D, C, B, Një nuk është universal, por që është sistemi më i zakonshëm i klasifikimit në garat me zinxhir.
Identifikimi i shkallës së garave
Root për qen që duhet të fitojnë ende në një garë të klasës "M". "M" këtu nënkupton "vajzën" dhe i referohet qenve që nuk kanë fituar asnjë garë. Këto gara janë të përbëra nga qen, të cilët janë të ri për garat, së bashku me disa veteranë që thjesht nuk kanë qenë kurrë në gjendje të kapërcejnë vijën e finishit së pari. [5]
 • Disa gara të shkallës "M" mund të përfshijnë gjithashtu qen që kanë fituar garat më parë, por që kanë përfunduar "jashtë parave" (jashtë 3-ve të para) për 5, 10, ose një numër tjetër garash radhazi.
Identifikimi i shkallës së garave
Krahasoni fituesit e një gare në një ndeshje të klasës "D". Dogdo qen në këtë garë ka fituar vetëm një herë më parë, ose ka mbaruar së pari vetëm 1 herë pasi të mbarojë jashtë 3 topave për ndoshta 5 ose 10 gara të drejta. Kjo do të thotë se duhet të jetë një garë plot fitues që janë të uritur për më shumë! [6]
Identifikimi i shkallës së garave
Shikoni fituesit e shumë racave në garat e klasës "C" dhe "B". Në këto kategori, qentë kanë fituar ose 2 (C) ose 3 (B) gara secila. Këto gara të nivelit të mesëm priren të jenë ato që zgjidhin fituesit me të vërtetë të jashtëzakonshëm nga garuesit "flash në tigan" që arritën të fitojnë nja dy herë. [7]
Identifikimi i shkallës së garave
Kontrolloni më të mirët nga më të mirët në një garë të klasës "A". Dogdo qen në këtë garë ka fituar të paktën 4 herë më parë, gjë që nuk është aspak lehtësi në garat me zinxhir. Presin të shohin kohët më të shpejta, vrapuesit më të aftë dhe shumën e interesit të tifozëve (dhe bastet) këtu. [8]
 • Mund të ketë vetëm 1 garë të nivelit “A” në një seancë me 10 gara. Nëse po, me siguri do të jetë gara e fundit e seancës.

Marrja e Detajeve në do Lëmsh

Marrja e Detajeve në do Lëmsh
Mos u frikësoni nga rreshtat e letrave dhe numrave të mbushur dendur. Vështrimi juaj i parë në shtypjen (fjalë për fjalë) të shkëlqyeshme që përbën pjesën më të madhe të formës garuese mund t'ju japë pauzë në lidhje me përdorimin e udhëzuesit. Por jepi një shans! Me ndihmën e çelësit shkurtës të udhëzuesit, i cili duhet të jetë në fletë ose të sigurohet së bashku me të, ju do të merrni shpejt varjen e deshifrimit të detajeve të dhëna. [9]
 • Nëse jeni fillestar në garat e zjarrta, pyesni një punëtor në rrugën e duhur ose një entuziast garash për disa udhëzime për leximin e fletës. Nëse jeni të interesuar, ju mund të merrni edhe disa këshilla për bastet!
Marrja e Detajeve në do Lëmsh
Gjeni numrin dhe ngjyrën e secilës racë të qenit përgjatë anës së majtë të formularit. Në shumicën e formave garuese, numra të mëdhenj të bllokut vrapojnë poshtë anës së majtë, shpesh nga 1-8 ose 1-10. Secili numër korrespondon me numrin e dhënë një qen individual në atë garë. Të gjitha shtypet e vogla në të djathtë të këtij numri janë informacione mbi atë zhurmë të veçantë. [10]
 • Numri i garës gjithashtu mund të jetë i koduar me ngjyra, ose mund të shihni një shënim ngjyre (si "i kuq" ose "jeshil") pranë numrit të garës. Kjo i referohet ngjyrës së "xhaketës" së qenit për garën e ardhshme. Ju mund të dëgjoni se njerëzit i referohen qenve në garë nga numri i tyre i garës dhe / ose ngjyra e xhaketës - për shembull, "qeni numër 5" ose "vrapuesi jeshil".
Marrja e Detajeve në do Lëmsh
Kërkoni informacione për qenin, familjen e tij dhe ekipin e tij në shtyp më të madh. Ky informacion zakonisht vendoset në të djathtë të numrit të racës së qenit së bashku me shumë materiale të tjera, por në shtyp më të madh se pjesa tjetër. Bitdo informacion i pakët mund të ju ndihmojë të vendosni se për cilin qen mund të bëni rrënjë. Kontrolloni për të dhëna si në vijim: [11]
 • Emri i qenit, të tilla si "Sir Speedy" ose "Grey Flash".
 • Mosha e qenit. Hapësira tipike e “moshës së garave” për një punë të gjallë është midis moshës 2 dhe 5 vjeç.
 • Pesha e qenit, e cila zakonisht është rreth 65–70 lb (29–32 kg).
 • Emrat e prindërve të qenit. Ju mund të kërkoni në internet ose të pyesni rreth gjurmëve për të parë nëse secili prind ishte një vrapues i suksesshëm.
 • Informacion mbi pronarin e qenit, koprën dhe / ose trainerin. Këtu përsëri, ju mund të dëshironi të kërkoni në internet ose të pyesni rreth gjurmëve.
Marrja e Detajeve në do Lëmsh
Lexoni shtypjen e mirë për të deshifruar rezultatet e fundit të garës së secilit qen. Rreshtat dhe kolonat me shtypje të vogël në të djathtë të numrit garues të qenit japin detaje në lidhje me 5 ose 6 garat e fundit. Krahasoni informacione rreth kushteve të pista dhe shfaqjeve të fundit të secilit qen për të ndihmuar në zgjedhjen tuaj të preferuar për garën aktuale. Informacioni i zakonshëm përfshin: [12]
 • Data, ora, emri i garës (zakonisht një kod me 2 shkronja si "AP"), gjatësia e garës, shkalla e garës dhe kushtet e pista ("F" për shpejt, "M" për baltë, etj.).
 • Pesha e garës së qenit, numri i garës dhe pozicioni i fillimit (në shumicën e rasteve numëruar 1-8).
 • Pozicioni i qenit në disa pika shënimi gjatë rrugës ("1" nëse qeni ishte në vendin e 1, dhe kështu me radhë).
 • Koha e mbarimit të qenit ("ART" për "kohën aktuale të vrapimit") dhe kohën e fitores për garën (p.sh., "31.12" (sekonda)).
 • Shanset e basteve të qenit për garën.
 • Emrat e garuesve të vendit të 1, 2 dhe 3.
 • Shënime të shkurtra (më pak se një fjali) mbi performancën e garës së qenve (për shembull, "u tërhoq në fund").

Kontrollimi i Informacionit të Basteve

Kontrollimi i Informacionit të Basteve
Identifikoni linjën e hapjes së basteve për secilin qen në garë. Ju nuk keni pse të bëni bast në mënyrë që të shijoni gara me zinxhir, por format e garave janë krijuar përfundimisht me mend bettors. Do të gjeni shanset e basteve për secilin qen në çdo garë, por mbani në mend se këto janë linja hapëse - shanset mund të jenë pak më ndryshe kur të shkoni në dritaren e basteve. [13]
 • Shanset mund të tregohen si një palë numrash të ndara nga një gënjeshtër, siç është «9-2». Në këtë shembull, shanset ju tregojnë se ju do të fitoni $ 9 fitim për çdo 2 $ ju bast.
 • Mundësia në vend të kësaj mund të tregohet si një shumë e dollarit - për shembull, "2,80 $". Në këtë shembull, shanset ju tregojnë se një bast 1 $ fiton 2.80 $ në fitim. (Mbani në mend se basti minimal në shumicën e gjurmëve është $ 2, megjithëse.)
Kontrollimi i Informacionit të Basteve
Lexoni mbi opsionet e mundshme të basteve në fund të fletës. Të gjitha format e zjarrit rendisin llojet e lejuara të basteve diku, më shpesh në qendrën e poshtme të fletës. Opsionet e zakonshme përfshijnë: [14]
 • Fitoni bast (bast i drejtpërdrejtë): ju fitoni nëse qeni juaj i zgjedhur fiton. Ju merrni shanset e listuara të qenit (të tilla si 9-2) për këtë bast.
 • Vendi i bastit: ju fitoni nëse qeni juaj i zgjedhur përfundon 1 ose 2. Reduktuar shanset (fitimet e mundshme) në krahasim me një bast fitimi.
 • Trego bast: ju fitoni nëse qeni juaj përfundon 1, 2 ose 3. Reduktimi i mosmarrëveshjeve në krahasim me një bast vend.
 • Bast Exacta (bast perfekt): ju fitoni nëse zgjidhni saktë vendin e 1-të dhe vendin e 2-të në rendin e duhur. Odshtë rritur shanset krahasuar me një bast fitimi.
 • Basti për kuti Exacta (perfekta): ju fitoni nëse zgjidhni saktë vendin e 1-të dhe vendin e 2-të në çdo mënyrë. Teknikisht janë 2 baste të ndara që në thelb funksionojnë si 1 bast. Ulur shanset në krahasim me një bast të saktë.
 • Basti i Quinella: kjo është shumë e ngjashme me një bast kuti ekzakte, përveç që është një bast i vetëm në vend të 2 basteve të veçanta (por të lidhura). Shanset janë gjithashtu shumë të ngjashme me një bast të kutisë së saktë.
 • Bastet e Trifecta / superfecta dhe bastet e kutive ndjekin të njëjtat parime si bastet e kutive të ekzaktit dhe ekzekutimit, por kërkojnë nga ju që të zgjidhni saktë garën e 3 (trifecta) apo top 4 (superfekta). Shanset dhe fitimet e mundshme vazhdojnë të rriten.
Kontrollimi i Informacionit të Basteve
Shikoni për sugjerime për bastet e ekspertëve në fund të formularit. Disa forma përfshijnë këshillat e basteve nga një handikaper në rrugën e duhur për të ndihmuar në udhëheqjen e zgjedhjeve tuaja të basteve. Kontrolloni pjesën e poshtme të majtë ose të djathtë të formularit për këtë këshillë. Sigurisht, ju jeni të lirë ta injoroni atë dhe të ndiqni instinktet tuaja të basteve! [15]
 • Këshillat mund të lexojnë si më poshtë: "Zgjedhjet 6-4-2-1." Kjo do të thotë se eksperti i gjurmëve pret që zjarri # 6 të përfundojë 1, # 4 të përfundojë 2-të, etj.
Kontrollimi i Informacionit të Basteve
Lexoni mbi mohimet dhe kujtesat e basteve para se të bëni bast. Ju nuk dëshironi të humbisni një bast fitues për shkak të një teknikeje! Përgjegjësia më e zakonshme dhe e rëndësishme është të kontrolloni fletën tuaj të basteve para se të dilni nga dritarja e basteve - me fjalë të tjera, nuk ju lejohet të korrigjoni një gabim në shqip pasi të dilni nga dritarja. [16]
 • Për shembull, nëse zgjidhni zinxhirin # 2 për të fituar dhe operatori i dritares aksidentalisht vendos "# 3" në shqip, nuk mund ta rregulloni këtë gabim pasi të dilni nga dritarja. Thjesht duhet të bëni rrënjë për qenin # 3 në vend!
Nëse jeni duke basturuar në një garë të zjarrtë, përdorni informacionin dhe këshillat e dhëna në formën e garës si një udhëzues, por gjithashtu besoni tek instinktet tuaja. Bastet përfundimisht nuk është një shkencë e saktë!
Jo të gjithë besojnë se gara me zinxhir është një veprimtari e përshtatshme për qen. Disa pretendojnë se zagarët keqtrajtohen gjatë karrierës së tyre në gara, dhe aq më tepër pasi mbarojnë karrierat e tyre.
pfebaptist.org © 2020