Si të përgatiteni për provën tuaj të parë të veshjes

Veshja është një lloj trajnimi konkurrues i kalit që thekson aftësinë dhe gatishmërinë e kalit për të kryer një seri lëvizjesh që bëhen më të vështira përmes niveleve. Një kalorës praktikon lëvizjet e provave në nivelin e tij ose të saj në shtëpi ose në një hambur hipur dhe më pas kryen provat në prani të një gjyqtari në një shfaqje veshje. Pasi një kalorës merr disa rezultate të ndryshme nga gjyqtarë të ndryshëm që tregojnë se ata kanë zotëruar një nivel, ai ose ajo do të rritet lart. Nëse keni zhvilluar një interes për veshjet dhe keni punuar në ndërtimin e forcës, impulsionit dhe përsosmërisë së kalit tuaj, mund të pyesni veten se si të përgatiteni për provën tuaj të parë të veshjes në një shfaqje. Të jesh i përgatitur siç duhet për shfaqjen tënde të parë mund të lehtësojë disa nga streset e përfshira në procesin e shfaqjes.
Përgatituni për të hipur në provën tuaj të parë para një gjykatësi duke zgjedhur dhe futur në testet e veshjes që do të dëshironi të kryeni në një shfaqje. Edhe pse ju mund të jeni duke kryer testet nën një instruktor, kryerja nën një gjykatës do t'ju ndihmojë të shihni se cilat lëvizje të testit janë më të mirat tuaja, dhe cilat do t'ju duhet disa punë. Gjykatësit shpesh do të bëjnë komente në kartën tuaj të rezultatit që do t'ju ndihmojnë të përmirësoheni kur udhëtoni tjetër përpara një gjyqtari.
  • Shikoni për një shfaqje që ka ndarje të ndryshme siç janë të hapura, amatore dhe rinia. Në këtë mënyrë ju mund të futni një klasë që i përshtatet nivelit tuaj specifik të hipjes.
  • Shfaqjet mund të gjenden në botimet tuaja lokale të kalit, të cilat gjenden në dyqanet e ushqimit dhe ushqimit. Pjesa e prapme e revistave të racave do të shënojë edhe shfaqjet për atë race, shpesh të ndara në zona gjeografike. Ju gjithashtu mund të shikoni për shfaqje në internet ose kërkoni nga mësuesi juaj të rekomandojë një shfaqje.
  • Ju mund të dëshironi të shikoni duke kryer udhëtimin tuaj të parë në fustan nën një gjykatës në një shfaqje shkollimi. Këto lloje të shfaqjeve janë shpesh më pak formale sesa shfaqjet e hapura dhe janë krijuar për të ndihmuar që hipnotizuesit e fillimit të bëhen të qetë me atë që kërkohet në një shfaqje të veshjeve.
Blini një broshurë aktuale që mbulon testet e veshjeve për nivelin në të cilin po hipni. Broshurat mund të blihen përmes katalogëve të furnizimit me pajisje të fustanit ose në internet në shoqata të ndryshme të veshjeve. Testet e veshjeve ndryshojnë çdo 4 vjet, dhe ndryshimet e fundit u botuan në fillim të 2011.
Praktikoni lëvizjet e provës së veshjes në një kalë mësimi ose në shtëpi me kalin tuaj.
  • Puna në gjeometrinë e provave të veshjes. Bëni linja të drejta poshtë vijës qendrore, ndaloni në mënyrë katrore në X, bëni qarqe të sakta 20-metër dhe ndryshoni garancitë në komandë.
Sigurohuni që shëndeti i kalit që plani juaj për të hipur është i azhurnuar. Kjo mund të përfshijë vaksinimin e kalit kundër sëmundjeve të zakonshme dhe marrjen e një dokumenti shëndetësor nëse do të kaloni linjat shtetërore. Bëni këtë të paktën 4 javë para se të hipni në provën tuaj të parë të veshjes.
  • Kontrolloni këmbët e kalit tuaj dhe i shkurtoni ose rivendosni siç duhet. Mos u përpiqni të shkurtoni ose këpucët javën e shfaqjes në rast se fareri "shpejton" kalin ose drejton një gozhdë shumë afër vijës së bardhë, duke bërë që kali të zhvishet.
Merrni rrobat e duhura të shfaqjes. Keni nevojë për një pallto fustanesh, përkrenareje, kravatë aksionesh dhe pin, pëlhura të bardha, doreza të bardha dhe çizme. Shumë nga këto gjëra mund të huazohen për klasën ku po hipni, të tilla si kravatë, kunj dhe pallto. Sidoqoftë, çizmet e përshtatshme për montim dhe përkrenare janë shumë të rëndësishme për sigurinë tuaj dhe duhet të përshtaten siç duhet.
Shqyrtoni mjetet dhe produktet tuaja për të siguruar që të keni mjaftueshëm gjithçka. Në veshje, bishti i kalit lihet i lirë; sidoqoftë, mania dhe pllaka e përparme do të duhet të jenë të endura dhe do t'ju duhet shirita gome ngjyrën e mane, si dhe krehje, xhel ose fije.
Pastroni kutinë tuaj tërësisht një ditë para se të hipni në provën tuaj të parë të veshjes. Lidhja e pastër do të krijojë një përshtypje të mirë për gjyqtarin, dhe nëse e bëni një ditë më parë, kjo do t’ju ​​kursejë punën dhe shqetësimin në ditën e shfaqjes.
Paketoni rimorkio një ditë para shfaqjes me grackën e pastruar, rrobat dhe veglat e rrobave që ju nevojiten në shfaqje.
Mbërrini në shfaqje disa orë para kohës së udhëtimit për të pastruar siç duhet kalin dhe përgatisni veten.
Programoni të paktën 30 minuta në arenën e ngrohjes për të përgatitur kalin tuaj dhe që të pushoni para kohës tuaj të udhëtimit të planifikuar.
Kontraktoni me një lexues që të jetë në arenën në kohën tuaj të udhëtimit. Një lexues do të lexojë testin për ju ndërsa udhëtoni. Një lexues mund të jetë çdokush, siç është instruktori, por sigurohuni që lexuesi juaj të jetë i njohur me testet e leximit gjatë një shfaqjeje.
  • Edhe pse ju mund të keni memorizuar testin tuaj për shfaqjen, ju mund të dëshironi të keni një lexues vetëm në rast. Shtë shumë e thjeshtë të bëhesh nervoz, të humbasësh përqendrimin për një moment dhe të harrosh ku je në sekuencën e lëvizjeve. Prania e një lexuesi ju lejon të dëgjoni lëvizjen tjetër në rast se kjo ndodh.
A duhet të vesh një rrobaqepësi?
Jo, një pallto e shkurtër, konservatore me një ngjyrë do të bëjë. Sa më pak të jenë konservatorët rrobat, aq më pak vëmendje do t'i kushtohet hipjes tuaj. Për SH.B.A., veshja e duhur është e shënuar në librin e rregullave të Federatës së Kuajve të Kuajve (USEF).
Programoni disa mësime me instruktorin tuaj të hipur në kalë disa javë para testit. Kjo do t'ju lejojë kohë të mjaftueshme për të marrë përgjigje për çdo pyetje që mund të keni në testet e veshjes.
Mos e praktikoni provën aktuale pa pushim ose do të vini re se kali do të fillojë të parashikojë lëvizjet para se të tregoni vërtet kafshën. Një kal i cili parashikon lëvizjet e provave mund të vendosë t'i kryejë ato në fillim dhe do të ulë rezultatin tuaj kur të gjykohet. Në vend të kësaj, punoni në parimet që qëndrojnë pas lëvizjeve të tilla si fleksibiliteti, impulsioni, përsosmëria dhe ritmi.
pfebaptist.org © 2020