Si të mbillni shkurre që tërheqin zogjtë

Tërheqja e zogjve në pronën tuaj mund të jetë goxha themelore, por nëse doni që ata të qëndrojnë përgjithmonë, ndoshta do të duhet të shkoni pak më tej. Mbjellja e shkurreve për zogjtë është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i bërë ata të qëndrojnë.
Gjeni Speciet Native. Kjo është një pjesë e rëndësishme e marrjes së shkurreve dhe bimëve. Speciet vendase kanë shumë më tepër gjasa të mbijetojnë, sepse ato janë mësuar me kushte ekstreme. Ata janë gjithashtu ato që nuk do të ishin të huaj për zogjtë.
Shkurre me Berries. Të kesh ushqim për zogjtë është thelbësore. Manaferrat janë një mënyrë e shkëlqyeshme natyrore për t’i furnizuar me ushqim. Ata do të hanë manaferrat, dhe gjithmonë do të kenë një burim ushqimi afër.
Merrni madhësi të ndryshme. Një larmi madhësish është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar një mjedis të bukur. Zogjtë ndoshta do të fole në shkurret më të mëdha. Pra, nëse doni edhe më shumë zogj, mund të merrni shumë kaçube të mëdha dhe të plota. Nëse tërheqni zogj afër shtëpisë tuaj, ju mund të dëshironi të vendosni bimët më të vogla në drejtim të shtëpisë tuaj.
Llojet e bimëve. Kur jeni duke blerë bimë, blini lloje të ndryshme. Gjithmonë duhet të kesh të paktën një me gjemba. Zogjtë janë më të prirur për të fole në një bimë me gjemba. Ju gjithashtu mund të blini lloje të ndryshme të pemëve, të tilla si përherë. Evergreens do të veprojë si një strehë për zogjtë në kushte të vështira.
Vendosja e bimëve. Kur mbillni bimët e zgjedhura, mendoni për vendet më të mira për të vendosur secilën prej tyre. Ju mund të dëshironi të mbillni disa nga një specie pranë njëri-tjetrit. Mbjellja e gjelbërimeve të përafërta pranë, është një ide e mirë, sepse do të sigurojë më shumë strehë. Gjithashtu, mendoni për ato që mendoni se do të dukeshin bukur. Do ju pëlqejë më shumë nga kjo tërheqje nëse ju duket mirë.
Mbjellja . Mos harroni të mbillni secilën specie bimore ashtu si supozohet të mbillen. Nëse ju jepen udhëzime nga një ekspert, ndiqni ato. Sigurohuni që të mos i mbillni ato shumë të larta ose të thella në tokë. Nëse mbillni një specie në mënyrë të pasaktë, ajo mund të vdesë.
Disa shembuj të gjelbërimit të përhershëm janë bredh, holly dhe dëllinjë.
Disa shembuj të një peme me gjemba janë mjedër dhe murriz.
Nëse doni të mbyllni zonën tuaj tërheqëse të shpendëve, merrni parasysh krijimin e një kufiri. Kjo mund të jetë një vijë pemësh ose një gardh.
Nëse i shkurtoni shkurret dhe shkurret, vendosni degët e prera në një vend të caktuar afër tërheqjes. Ky do të jetë një vend tjetër që zogjtë mund të shkojnë për tu strehuar. Vendos degët më të mëdha dhe shkrimet në fund si një themel, pastaj grumbulloi atë sipas nevojës.
Lëreni gjethet dhe gjilpërat nga bimët të bien në tokë dhe lërini ato atje. Mos i kapni ato. Insektet dhe krimbat do të lulëzojnë në mulch dekompozuese, dhe ky do të jetë një burim tjetër ushqimi.
Mos spërkatni pesticideve ose kimikate në shkurre. Rreth 7 milion zogj vriten çdo vit për shkak të kimikateve. Gjithashtu, pesticidet mund të depërtojnë në tokë ku mund të lëvizin në burime uji. Uji është një nevojë thelbësore për zogjtë.
pfebaptist.org © 2021