Si të bëni perçet për një ushqyes të humingës

Më e mira ushqyes për kumbues janë të lehta për t'u çmontuar dhe pastruar dhe kanë zhurmë që zogjtë të ulen ndërsa pinë nektar. Ushqyesit më të zakonshëm të disponueshëm kanë një bazë dhe një rezervuar nektar të lëvizshëm, por pa gjurmë. Ju mund të merrni më shumë kënaqësi nga ushqyesi juaj i humingbird duke shtuar harqe. Zogjtë do të kenë më shumë të ngjarë të qëndrojnë për disa minuta, dhe ju do të keni fat më të mirë duke i parë dhe vëzhguar ato . Teli i veshur me peshë të rëndë mund të përdoret për të bërë një zhurmë të lirë, por efektive që zogjtë të ulen.
Përgatitni ushqyesin. Hiqeni bazën nga rezervuari dhe vendosni bazën në sipërfaqen tuaj të punës.
Bëni telin e spirancës. Matni rreth pikës ku rezervuari i bashkohet ushqyesit plus 1 "(2.5cm).
Siguroni telin e spirancës. Përkulni 1/2 "e fundit të çdo fundi të këtij teli në një goditje të vogël. Lyeni telin në një rreth dhe lidhni skajet së bashku. Lidhni telin pak më shumë nëse është e nevojshme për ta bërë atë të rrumbullakët. Vendoseni atë mbi bazën e furnizuesit. Ajo duhet të jetë një përshtatje e lirshme.
Bëni telin e pjerrësisë. Matni perimetrin e një rrethi rreth 1 "më të madh se perimetri i bazës së furnizuesit. Pritini një gjatësi të telit të veshur me matës të rëndë të barabartë me këtë gjatësi plus 1".
Siguroni telin e mbulesës. Përkulni 1/2 "e fundit të çdo fundi të këtij teli në një goditje të vogël. Lyeni telin në një rreth dhe lidhni skajet së bashku. Lidhni telin pak më shumë nëse është e nevojshme për ta bërë atë të rrumbullakët. Vendoseni rreth bazës së furnizuesit.
Bëni telat e lidhësit. Matni distancën midis dy telave të rrumbullakët. Pritini telat e lidhësit të barabartë me këtë gjatësi plus 1 ". Numri i telave të lidhësit që do t'ju duhet është i barabartë me numrin e vrimave të furnizuesit në bazë.
Përdorni telat e lidhësit për të lidhur telin e spirancës dhe telin e mbërthimit. Vendosni 1/2 "e fundit të secilit fund të secilit tel lidhës në një goditje të vogël. Lidhni secilën në telin e spirancës me grepin e vendosur përballë lart, në mënyrë që lidhësit të jenë midis vrimave të ushqyesit. Vendoseni telin e pjerrësisë në grepa në fundi tjetër i secilës tel lidhës. Ju ka të ngjarë të "luani" me lakimin e telave të ndryshëm për të marrë gjithçka që të përshtatet së bashku.
Mbërtheni së bashku. Pasi të jeni të kënaqur me aranzhimin, përdorni pincë për të kapur poshtë të gjitha lidhjet e telit lidhës. E gjithë gjëja duhet të duket si dy rrota të lidhura nga zëdhënësit. Duhet të jetë mjaft e ngurtë që nëse e kapni, pjesët e ndryshme nuk e rregullojnë vetveten.
Mbush ushqyesit. Mbushni furnizuesin me , dhe varni aty ku mund ta shihni.
Shijoni vizitat nga miqtë tuaj të rinj!
A hummers si dowels të ulen?
Po, për aq kohë sa dowels nuk janë të mbuluara me asgjë që mund të gërvishtem këmbët e tyre.
Si mund të tërheq kumakët?
Së pari, ju dëshironi të blini një ushqyes të humingbird dhe disa nektar lulesh. Vendoseni nektarin e luleve në ushqyes, varni atë dhe kënaquni!
Nëse teli i rëndë nuk është shumë fleksibël, (d.m.th. ai nuk bie ose përkulet shumë nëse e tundni butësisht), nuk do t'ju duhet të përkulni skajet në grepa. Thjesht mund të "bishtoni" skajet së bashku duke përkulur telin në mënyrë që skajet të jenë afër së bashku. Qumështet janë shumë të vogla dhe peshojnë vetëm disa ons, kështu që ata nuk do të bëjnë tela duke u ulur në të.
Mos u shqetësoni nëse nuk është e përsosur apo e bukur - zogjtë nuk do të kujdesen. Në fakt, ata me siguri do të tregojnë vlerësimin e tyre për përpjekjet tuaja duke varur më shumë.
Nëse nuk keni një masë kasetë, thjesht mund të filloni lakimin e telit "pa pagesë" rreth bazës së furnizuesit dhe prerjen e telit kur takoheni deri në fund.
Përdorni tela të veshur pasi disa besojnë se zogjtë nuk u pëlqen të qëndrojnë në metal.
Mos harroni të pastroni dhe rimbushni ushqyesin çdo disa ditë. Perçet nuk do të tërheqin zogjtë që të vijnë nëse ushqimi është i mykur ose ushqyesi është i ndotur!
Nëse telat e lidhjes tuaj janë shumë të shkurtra, gjithmonë mund të përkulni telin e mbulesës në pak nga pak kur plotëson lidhësit.
pfebaptist.org © 2020