Si të krijoni një lodër të thjeshtë miu

Minjtë dhe brejtësit e tjerë duhet të mbajnë mendje për gjërat që dhëmbët e tyre të mprehen, kështu që ata nuk kalojnë nëpër kokën e tyre. Nëse miu (a) juaj ka nevojë për diçka të zënë për të bërë, këtu është një udhëzues për t'ju ndihmuar të bëni lodra që janë të lira, të lehta dhe mbështeten kryesisht në objektet që gjenden rreth shtëpisë.

skewers

skewers
Merrni tre deri në katër skewers / shkopinj popsicle dhe vendosni ato
skewers
Tani merrni karrotën dhe feta atë në gjysmë nëse është një e madhe dhe merrni dy nëse është një karotë për fëmijë
skewers
(Nëse jeni duke përdorur skewers) Pritini këshillat e skewers në fund të mprehtë
skewers
Vendosni karrotën në të dy anët e shkopinjve / shkopinjve të pelës duke i mbyllur pranë, por në një rresht
skewers
Shtoni gjalpë kikiriku, nëse dëshironi, por kini kujdes paralajmërimet më poshtë. Merrni thikën e gjalpit dhe fërkoni gjalpin e kikirikut në të gjithë skewers / Popsicle shkopinj për të bërë një shtresë.
  • Kujdes që gjalpi i kikirikut ka qenë i njohur për të thithur minjtë, për shkak të ngjitjes së tij. Nëse nuk doni ta rrezikoni këtë, kaloni këtë hap.
skewers
Jepini asaj minjve tuaj dhe lejo që ata të kënaqen!

Tullumbace letre

Tullumbace letre
Merrni një fletë letre të thjeshtë printeri, ose ndonjë letër jo me shkëlqim të shtypur me bojë jotoksike. Pritini atë në tremujorë.
Tullumbace letre
Sheshi nga letra duke palosur një cep poshtë diagonës, duke ju lënë një trekëndësh të dyfishtë të trashë dhe një "bisht" të drejtkëndëshit të dobët. Prisni bishtin.
Tullumbace letre
Ndiqni hapat se si të bëni-një-Origami-Balloon duke përdorur një nga lagjet tuaja të letrës.
Tullumbace letre
Pasi të keni hedhur në erë tullumbace tuaj, butësisht shpalosni gjysmën e saj, duke ekspozuar pjesën e brendshme.
Tullumbace letre
Vendosni një trajtim të vogël ose dy brenda, dhe palosni me kujdes balonën mbrapa.
Tullumbace letre
Vendoseni brenda kafazit të miut tuaj dhe shikojini ata të përpiqen të marrin trajtimin!

Përzierje letre tualeti

Përzierje letre tualeti
Gjeni një rrotull letre të zbrazët tualeti.
Përzierje letre tualeti
Fold në një fund të rrotull.
Përzierje letre tualeti
Vendos trajtimin e preferuar të miu brenda.
Përzierje letre tualeti
Deleose në skajin tjetër.
Përzierje letre tualeti
Fërkoni një trajtim në pjesën e jashtme.
Përzierje letre tualeti
Lërini minjtë ta shkatërrojnë atë duke kërkuar trajtim. Ajo bën një lodër, trajtim dhe argëtim të përsosur të mbështjellë në një.
Toysfarë lodrash të tjera mund të bëj për minjtë e mi?
Një mënyrë e thjeshtë për të bërë një lodër për minjtë është të merrni një çorap dhe të vendosni trajton miu brenda saj. Pastaj, lidhni çorapin dhe prerë çdo tepricë.
Cilat janë lodrat më të mira për të bërë për një brejtësi të përkëdhelur?
Lodrat e listuara më lart janë gjithashtu të mira për hamsters. Një lodër tjetër e mirë kërkon 6 rrotulla letre higjienike dhe 6 shkopinj popsicle. Stack rrotullon, 3 në fund, 2 në krye të tyre, dhe një në atë. Ngjitini ato me zam jo toksik. Tani, ngjisni shkopinjtë e popsicle në anët e rrotullave në mënyrë që brejtësi juaj të mund të ngjitet lart.
Kindsfarë lloj trajtimesh duhet t'i jap miut tim të përkëdhelur?
Minjtë janë pastrues që të mund të hanë shumë. Trajtimet e mira përfshijnë prodhime të freskëta, opsione ushqimore të shëndetshme për njerëzit dhe prodhime ushqimore për minj siç është ushqimi që është bërë posaçërisht për minjtë. Vetëm mos harroni se minjtë do të hanë shumë, por jo gjithçka që ata hanë është e mirë për ta. Jepuni atyre ushqim me kujdes.
A mund të bëj mazina për minjtë?
Po! Ata mund të mos e kuptojnë në fillim por nëse i vendosni në një kuti kartoni me shirita të tjerë kartoni të mbivendosur drejt, me ushqim në fund, ata do të fillojnë të kuptojnë.
Si minjtë bëjnë një banjë?
Shikoni mësimin në këtë artikull në lidhje me larjen e miut tuaj në wikiHow.
Tullumbace nuk ka nevojë të jetë perfekte, pasi miu juaj do ta shkatërrojë atë shumë shpejt. Pra, mos harxhoni shumë kohë duke e marrë atë ashtu si duhet.
Nëse jeni duke përdorur shkopinj popsicle, kur vendosni shkopinjtë mbi karrota, mund të dëshironi të prerë një vrimë të vogël në qendër në mënyrë që ajo të qëndrojë.
Jini shumë të kujdesshëm në lidhje me ushqimin e minjve tuaj manar gjalpë kikiriku nëse nuk doni të përdorni një shtresë ngjitëse të ndryshme. Minjtë kanë qenë të njohur se mbytin dhe vdesin mbi gjalpin e kikirikut. Ju mund të dëshironi të përzieni gjalpin e kikirikut me pak ujë (ose akoma më mirë me lëng!) Për ta bërë atë më të hollë.
Sigurohuni që pjesa e pikturuar e skelës të jetë zhytur ose prerë, në rast se miu juaj e dëmton atë / ajo me të
Përdorni vetëm letër të shtypur me bojë soje, ose një bojë të ngjashme me bazë natyrore. Bojërat konvencionale mund të jenë toksike për miun tuaj. Nëse nuk jeni i sigurt se me çfarë është shtypur, ngjiteni në letër të thjeshtë!
pfebaptist.org © 2021