Si të përqafoni një qen

Njerëzit janë të vështirë për të kuptuar përqafimet si shprehje dashurie, kështu që mund të jetë e vështirë të besohet se ky gjest trupor nuk mund të perceptohet në mënyrë universale si pozitiv dhe i kënaqshëm. Ky është saktësisht rasti, kur është fjala për pooch tuaj manar. Për dallim nga njerëzit, ata mund të reagojnë ndaj përqafimeve me siklet, frikë, nervozizëm dhe madje edhe agresion, kështu që duhet të siguroheni që qeni juaj të jetë i lumtur me përqafimet tuaja përpara se të mbështillni krahët rreth tyre. [1] Thjesht i kushtoni vëmendje shenjave të tyre të sjelljes, i ndihmoni ata të rregullojnë gradualisht dhe të mësojnë mënyra të tjera, të personalizuara nga qenia, për të shprehur dashurinë tuaj.

Vlerësimi i sjelljes së qenit tuaj

Vlerësimi i sjelljes së qenit tuaj
Identifikoni shenjat e ankthit dhe stresit. Ndërsa qentë shprehin nivele të larta të ankthit dhe frikës përmes sjelljeve të njohura, siç janë puçrrat apo dhëmbët, ato shfaqin ndjenja më të buta të shqetësimit në mënyra më delikate. Në mënyrë që të kuptoni nëse qeni juaj i pëlqen përqafimet, ju duhet të mësoni t'i njihni këto sinjale më pak të dukshme: në fund të fundit, vetëm se qeni juaj toleron përqafimet tuaja, nuk do të thotë se ata i pëlqejnë ato. [2]
  • Për shembull, kontrolloni për të parë nëse qeni juaj largon kokën nga i juaji, mbyll sytë ose tregon të bardhët e tyre, ul veshët, lëpinë buzët ose mbyll gojën. Yawning, whining butë, dhe ngritja e putrave mund të jenë gjithashtu shenja të stresit. [3] X Burimi i hulumtimit
  • Për më tepër, kini parasysh sjelljen e qenit tuaj pasi ta përqafoni. Nëse shtrëngon palltot sikur të kishte dush, do të tregonte që nuk i pëlqeu veçanërisht përqafimi. [4] X Burimi i hulumtimit
Vlerësimi i sjelljes së qenit tuaj
Konsideroni prejardhjen e qenit tuaj. Ashtu si njerëzit, qentë marrin dhe përgjigjen ndaj kontaktit trupor kryesisht për shkak të sfondit dhe përvojës së tyre. Nëse ata kanë abuzim në të kaluarën e tyre, për shembull, nuk ka gjasa të jenë të kënaqur me kontakt të ngushtë fizik. Ose, nëse ata janë trajtuar mirë nga pronarët e mëparshëm, por janë në moshë më të rritur dhe nuk janë mësuar me përqafimet, ata me siguri do t'ju preferojnë t’i mbani përqafimet tek njerëzit e tjerë. [5]
  • Në mënyrë të ngjashme, merrni parasysh historinë tuaj personale dhe marrëdhëniet me qenin. Nëse vetëm kohët e fundit keni adoptuar ose blerë një qen, duhet të prisni derisa të dy të njiheni më mirë përpara se të provoni ta përqafoni.
Vlerësimi i sjelljes së qenit tuaj
Kërkoni që dikush t'ju fotografojë ndërsa përqafoni qenin tuaj. Nëse jeni akoma të pasigurt nëse qeni juaj me të vërtetë gëzon parakalimet tuaja të dashura, kërkoni një mik apo anëtar të familjes të marrë një fotografi ndërsa jeni duke përqafuar në mes. Ju do të jeni në gjendje të vlerësoni shprehjen në fytyrën e qenit tuaj në një mënyrë që të mos mundni kur të keni mbështetur krahët. [6]
  • Disa ekspertë gjithashtu rekomandojnë të shikoni qenin tuaj të marrë përqafime nga një anëtar tjetër i afërt i familjes ose një mik. Teksa përkulen në një përqafim dhe ligështohen përsëri disa herë, do të shihni nëse qeni juaj shfaq ndonjë sjellje të shqetësuar në lidhje të qëndrueshme dhe të qartë me përqafimet.

Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet

Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet
Njoftojeni qenin tuaj me gjysmë përqafime dhe afërsinë e përgjithshme. Shumë ekspertë rekomandojnë përqafime të mëparshme të qenve, por nëse thjesht duhet të përqafoni qenushin tuaj, duhet të punoni ngadalë. Kur qeni juaj është ulur ende dhe pushon, uluni pranë tij me shpatullat tuaja duke u prekur. Bëni ngadalë dorën dhe pastaj krahu mbi pjesën e pasme të saj, jepini një trajtim dhe filloni të rrethoni gjithnjë e më shumë krahun rreth shpatullave dhe qafës së qenit tuaj. [7]
Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet
Përdorni trajtime për të lidhur përqafimet me shoqatat pozitive. Pasi të keni punuar në një përqafim me afërsinë graduale dhe nivelet e kontaktit ndërmjetës, mund të filloni të përqafoni qenin tuaj. Vetëm sigurohuni që ta bëni këtë me përforcim pozitiv: jepini qenit tuaj një përqafim të shkurtër, pastaj shpërblejeni atë me një trajtim. Përsëriteni shpesh me kalimin e kohës dhe bëni që përqafimet të jenë më të gjata aq më tolerante që bëhet qeni juaj. [8]
  • Shumë trajtime gjerësisht të disponueshme për qen janë ekuivalentët e ushqimit të hedhurinave njerëzore, kështu që shikoni për varietete të vogla, organike, ose përdorni kernele individuale të qenit tuaj me cilësi të lartë, kacafytje të përditshme.
Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet
Vlerësoni përshtatshmërinë e situatës. Edhe nëse jeni mjaft të sigurt që qeni juaj i do përqafimet, mbani mend se disa momente janë më të përshtatshme se të tjerët kur bëhet fjalë për djemtë. Për shembull, kurrë mos hyni në një snuggle kur qeni juaj është duke ngrënë ose duke luajtur fuqishëm me një qen tjetër. [9]
  • Për pritjen më të mirë, përqafoni qenin tuaj kur të dy jeni vetëm në shtëpi së bashku dhe qeni ndihet i qetë, i sigurt dhe i lumtur.
Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet
Asnjëherë mos përqafoni një qen të çuditshëm. Pavarësisht se sa i adhurueshëm është ai qen në park ose sa jubilantë mund të ishin afruar tek ju, kurrë nuk duhet të supozoni se një qen i çuditshëm do të jetë i përshtatshëm për përqafimin tuaj. Mbi të gjitha, edhe qentë më miqësorë nuk i përshëndesin qentë e tjerë me përqafime; ata tregojnë interesin e tyre për njëri-tjetrin përmes tundjes së bishtit, nuhatjes dhe shuplaka. [10]
  • Në të njëjtën mënyrë, ju duhet të refuzoni kur të tjerët kërkojnë të përqafojnë qenin tuaj. Edhe nëse qeni juaj kurrë nuk ka kafshuar ose rritur me askënd, kurrë nuk e dini se si do të reagojnë ndaj erës dhe lëvizjeve të një personi të ri.
Ndihmoni qenin tuaj të mësohet me përqafimet
Inkurajoni fëmijët të përqafojnë qenin tuaj. Fëmijët nuk janë të mirë në dallimin e shqetësimit te qentë, madje edhe sinjale të qarta kërcënimi siç janë gjarpërimi dhe shpëlarja. Butësisht dhe fort dekurajoni fëmijët që të mos përqafojnë qenin tuaj. [11]
  • Nëse fëmija juaj vazhdon të dëshirojë të përqafojë qenin tuaj, provoni t'i edukoni ato në mënyra të tjera që ata mund të tregojnë dashurinë e tyre. Mësojini ata të gudulisin barkun e qenit, të fërkojnë veshët dhe të godasin shpinën.

Tregimi i dashurisë në mënyra të tjera

Tregimi i dashurisë në mënyra të tjera
Kuptoni se çfarë do të thotë sjellja përqafuese për qen. Në mënyrë që të kuptoni pse përqafimi nuk është mënyra më e mirë për të shfaqur dashuri për qenin tuaj, mendoni se çfarë kuptimi kanë përqafimet në botën e qenve. Kur qentë përshëndesin, luajnë ose përkëdhelin me njëri-tjetrin, ata bëjnë lloj-lloj gjërash, por ato me siguri nuk përqafohen në mënyrën si bëjnë njerëzit. Përkundrazi, lëvizja më e afërt në botën e qenit në një përqafim - ajo që quhet 'sjellje në këmbë' ose vendosja e këmbës mbi supet e një qeni tjetër - nënkupton një sjellje ngacmuese ose mbizotëruese. [12]
  • Edhe nëse qeni juaj nuk i percepton përqafimet tuaja në atë mënyrë që do të ishte nga një qen tjetër, ata mund të jenë të pakëndshëm me të për arsye të tjera. Disa ekspertë tregojnë se qentë mbështeten në shpejtësinë dhe fluturimin, pasi shpëtimi i tyre nga rreziku, kështu që një përqafim - i cili i arreston ose i imobilizon - mund të duket si një kërcënim ose të paktën një burim ankthi. [13] X Burimi i hulumtimit
Tregimi i dashurisë në mënyra të tjera
Dijeni se shqetësimi i qenit tuaj për përqafimet nuk tregon mungesë dashurie. Ju mund të kundërshtoni idenë se qeni juaj në të vërtetë nuk ju pëlqen përqafimet sepse mendoni se do të thotë se ata nuk ju duan. Mos harroni, sidoqoftë, se përqafimet thjesht nuk do të thotë e njëjta gjë për qenët që u bëjnë njerëzve, kështu që shthurja e tyre për përqafime nuk ka asnjë lidhje me ndjenjat e tyre për ju si një shok, mik dhe anëtar të familjes. [14]
Tregimi i dashurisë në mënyra të tjera
Jepini qenit tuaj gjeste të kuptuara lehtësisht, siç janë fshikëzat e barkut ose gërvishtjet në vesh. Siç e dini tashmë, qentë janë kafshë shumë të dashur. Ata pëlqejnë të marrin dhe të japin dashuri përmes kontaktit fizik, thjesht jo domosdoshmërisht në të njëjtën mënyrë që bëjnë njerëzit. Në vend që të përqafoheni, jepini qenit tuaj një fshij barku, gërvishtni veshët ose masazhoni shpatullat dhe shpinën. [15]
  • Nëse e lini qenin tuaj të flejë në shtrat, lërini të zënë gjumë në gjumë! Shumë qen do të jenë të kënaqur me kontakt të ngushtë dhe të qëndrueshëm gjatë gjumit që ata nuk do të tolerojnë në situata të tjera.
A duhet t'i jap qenit tim një trajtim?
Shtë një ide e mirë për t'i dhënë qenit tuaj një trajtim në mënyrë që të mund të bëhet më i rehatshëm kur t'i jepni një përqafim.
Po sikur qeni im të mos ketë trajtime?
Varet. Nëse qeni juaj duhet të shmangë përbërës të caktuar, konsideroni të përdorni gjëra të thjeshta si copa të vogla ose gjalpë kikiriku ose sallatë. Ju lehtë mund të bëni trajton qen shtëpi gjithashtu.
pfebaptist.org © 2021