Si të krijoni një Terrarium "Rrënojat Romake" Tropikale

Terrariumet tropikale mund të jenë shumë interesante dhe janë të shkëlqyera për shumë ndihmës. Ata janë shfaqje tërheqëse dhe duken si një pjesë e xhunglës. në këtë artikull, unë do t'ju jap një udhëzues hap pas hapi për krijimin e një terrariumi "Rrënojat Romane". Shijoni, dhe sigurohuni që të shikoni udhëzuesit e mi të tjerë "Rrënojat"!
Mblidhni sende. Sigurohuni që t’i lani dhe t’i thani. Vendosini ato në një lloj mënyre të organizuar (p.sh. Gurë, bimë, mjete ngrohjeje).
Vendoseni terrarinumin e qelqit në një sipërfaqe të sheshtë. Vendosja e një peshqire të vjetër nën të do të zvogëlojë rrëmujën.
Vendosni sfondin në pjesën e prapme të terrariumit. Nëse përdorni silikon, merrni markën e akuariumit dhe lëreni të ulet për 24 orë para se të prezantoni kafshët.
Hidh rreth 1/2 inç nga zhavorri ose lëvorja në fund të terrariumit.
Hidh rreth 3/4 e një inç tokë tropikale mbi zhavorr.
Gërmoni një vrimë të vogël në qendër të terrariumit dhe vendosni enën me ujë në vrimë. Pastaj mbushni çdo papastërti të mbetur rreth tasit me ujë.
Vendoseni Fern Horsetail pas tasit me ujë.
Root Bio Vine nën tasin e ujit dhe përkuleni atë sipas dëshirës tuaj.
Vendosni Bimët e Mëndafshit në secilën mur anësor të terrariumit.
Vendoseni matin e nxehtësisë në murin e majtë të jashtëm të tarracës.
Vendosni termometrin dhe higrometrin në murin e duhur.
Në fund, vendosni Kolonën Romake në këndin e majtë.
Shumica e sendeve të nevojshme mund të gjenden në një dyqan manar.
Ky sistem i habitatit mund të strehojë një shumëllojshmëri të kafshëve shtëpiake ekzotike: Lizards të Vogla Arboreal, Snakes Tree Small, Chameleons Young, and Tree Frogs.
Heat Pads mund të shkaktojnë djegie të dëmtuar të kafshës suaj. Nëse vëreni një varësi në jastëkun e nxehtësisë, mund të dëshironi ta transferoni atë nën terrarium.
pfebaptist.org © 2021