Si të krijoni një mjedis të sigurt për peshkun tuaj

Krijimi i një mjedisi të sigurt për peshkun tuaj është thelbësore për të siguruar shëndetin optimal dhe jetëgjatësinë për ta. Ndiqni këto hapa të thjeshtë për të siguruar që peshku juaj i përkëdhelur merr atë që meriton të jetojë një jetë të gjatë dhe të lumtur nën ujë në shtëpinë e saj të re.
Vendosni se cilat lloje peshqish preferoni dhe i gjeni me interesante. Lexoni për preferencat e tyre dhe nga vijnë. Sigurohuni që peshqit e tjerë që planifikoni t’i mbani me vete janë të përshtatshme. Ushqyesit e zjarrtë dhe agresivë për shembull, nuk rekomandohen të mbahen me specie të ndrojtur të pensionit që nuk do të garojnë në kohën e ushqimit.
Siguroni preferencat themelore të kimisë së ujit për sa i përket pH dhe KH. Kutitë e provës janë të thjeshta dhe të lehta për t’u përdorur, duke ju lejuar ta bëni këtë. Kontrolloni ujin tuaj të çezmës për të kuptuar se çfarë po ndodh në akuariumin tuaj. Rregulloni ujin e akuariumit në pH dhe KH të saktë përpara se të blini peshkun tuaj. Jini të vetëdijshëm se shkëmbinjtë natyrorë dhe zhavorri shpesh do të ndikojnë në të dy këta parametra. Disa tamponime të KH janë të dobishme dhe mund të nënkuptojnë që pH qëndron më lart fillimisht, por për një kohë të gjatë ngadalë bie. Mos u shqetësoni për dallime të vogla, nëse pH për shembull është më i miri për speciet që preferoni në asnjanës, deri në 7.5 fillimisht është zakonisht në rregull kur KH është më pak se 70ppm (ka përjashtime, Discus do të ishte një; ata ndonjëherë reagojnë shumë seriozisht në vlerat më të larta të pH). Futni gjithmonë peshk gradualisht, ngadalë përvetësoni ato gjatë një periudhe 30 minutëshe me shtesa të vogla të rregullta, derisa vëllimi i qeseve të paktën të jetë dyfishuar.
Zgjidhni produktet më të mira për kujdesin e ujit. Tap uji në të është në një akuariumi është jo. Sigurohuni që ta trajtoni. Uji i çezmës trajtohet me klor, si dhe me kimikate të tjera herë pas here, dhe është i ashpër në membranat dhe gushat mbrojtëse të peshkut. Në fakt, ajo bën peshk stresi. Nutrafin Aqua Plus është një kondicioner gjithëpërfshirës i ujit të çezmës që do të zvogëlojë stresin dhe do të mbrojë peshkun tuaj.
Ciklizmi i akuariumit tuaj është i domosdoshëm. Akuariumet e reja nuk janë biologjikisht të gatshëm të pranojnë peshk pasi ato nuk janë të populluara me baktere miqësore që sigurojnë që toksinat e krijuara nga peshqit të bëhen të padëmshme. Këto baktere sigurojnë që mbetjet toksike janë neutralizuar biologjikisht, duke siguruar peshqit kushte të pastra të shëndetshme.
Hidhni pak dritë në akuariumin tuaj. Bimët e rritjes së shpejtë do të bëjnë më mirë brenda 3 deri në 5 vat për gallon si një vlerësim i përafërt për afro 10 deri në 12 orë në ditë. Bimët plastike do të thotë që edhe 0,5 vat për gallon duhet të jetë mirë. Sigurimi i ndriçimit të fortë kur është i panevojshëm, zakonisht do të thotë se do të keni rritje të algave dhe më shumë mirëmbajtje.
Ushqimi i peshkut tuaj. Për rezultatet më të mira ushqehen një larmi ushqimesh. Peshqit zakonisht preferojnë shumë ushqime të shumta të vogla çdo ditë. Sasia që ata konsumojnë brenda një minutë ose dy, dy deri tre herë në ditë është optimale. Shumica e peshqve akuariumi që janë zakonisht në dispozicion janë të lehtë për tu ushqyer. Sigurohuni që ushqimet që ju zgjidhni kanë përmbajtje të konsiderueshme të vitaminës, dhe nuk përmbajnë ngjyra artificiale ose kanë një larmi përbërësish. Ushqime të lira siç janë markat shtëpiake të tregtarëve masivë shpesh u mungon një shumëllojshmëri burimesh proteinike, zgjidhni një markë premium që përmban para-biotikë, burime të pasura proteinike dhe përbërës të tretur lehtësisht që ndihmojnë ngjyrën dhe nivelet e aktivitetit të peshkut.
  • Disa lloje mund të kërkojnë më shumë ushqim dhe të kenë zakone më të specializuara të të ushqyerit që diktojnë se si një akuarium është vendosur në mënyrë ideale për ta, siç është diskutimi. Njihni peshqit tuaj, kuptoni se çfarë preferojnë, do t'ju ndihmojë të përzieni ato të drejta së bashku dhe të ndihmoni të shmangni problemet kur kujdeseni për to.
Mirëmbajtja = jetesa e suksesshme për peshkun tuaj. Theelësi për suksesin afatgjatë të akuariumit tuaj dhe banorët e lulëzuar të shëndetshëm të shumtë janë ndryshimet e ujit. 25% në muaj është i përshtatshëm, nga 10 deri në 15% çdo një deri në dy javë preferohet. Ky në të vërtetë nuk është shumë ujë, por është i mjaftueshëm për të siguruar një hollim të vazhdueshëm të çdo çështje të tretur mund të çojë në kushte afatgjata të pafavorshme - një ons parandalimi ia vlen një kile kurë. Përdorni një rondele zhavorrësh për të eleminuar mbeturinat e grumbulluara nga shtrati i zhavorrit kur kryeni ndryshimin e ujit dhe sigurohuni që uji i ri të jetë temperatura e njëjtë me akuariumin tuaj (Mund të përdorni një ngrohës të dytë ose të lini ujin e ri jashtë në temperaturën e dhomës për t’u ngrohur lart)
Pse duhet të bëj një ndryshim uji çdo muaj?
Ndërtimi i nitrateve dhe amoniakut mund të vrasë peshkun tuaj.
Kuptoni peshqit që mbani, sigurohuni që speciet e ndryshme në të njëjtin akuarium janë të pajtueshëm.
Mbani bimë të gjalla kur është e mundur, ato ndihmojnë në cilësinë e ujit.
Sigurohuni që kabineti apo qëndrimi juaj i akuariumit të jetë i nivelit të lartë përpara se të vendosni akuariumin tuaj mbi të.
Vendosni akuariumin tuaj jashtë rrezet e diellit direkte për të ndihmuar në shmangien e rritjes së algave.
Kryeni ndryshime të shpeshta të vogla të ujit dhe mbani mend cilësia e qëndrueshme e ujit është thelbësore.
pfebaptist.org © 2020