Si të kapni një pallua

Pamjet mahnitëse siç mund të jenë, pallonjtë mund të jenë paksa të bezdisshëm. Për fillestarët, këta zogj me të vërtetë të mëdhenj kanë tendencë të bëjnë shumë zhurmë, veçanërisht gjatë natës kur gjelojnë. Ata gjithashtu pëlqejnë të gërvishten në oborrin tuaj, duke shkatërruar shtretërit e luleve dhe duke bërë një rrëmujë ndërsa kërkojnë ushqim. Nëse keni pasur mjaftueshëm një pallua të bezdisshëm, mund të përpiqeni ta kapni atë dhe ta zhvendoseni atë në shkretëtirë. Një pallua i egër mund të acarohet lehtë kur t'i afroheni, kështu që ju duhet ta kapni me kujdes për të shmangur dëmtimin e zogut dhe për ju.

Kapja e një Pallua në një kafaz

Kapja e një Pallua në një kafaz
Bleni një kafaz të krijuar posaçërisht për të bllokuar pallonët. Një kurth është një mënyrë për të kapur një pallua. Ju mund të përdorni një kurth në një zonë të vogël si një oborrin e shtëpisë ose oborr spanjol. Kurthi ka një derë që mund të paraqiteni me shkop që pallua të futet dhe të lëshohet shpejt sapo të jetë brenda. Një kurth i krijuar siç duhet ka hapësirë ​​që bishti i pallua të përhapet.
 • Ju mund të jeni në gjendje të gjeni një kurth pallua në dyqanin tuaj lokal të furnizimit me fermë.
 • Kontaktoni qendrën tuaj lokale të kontrollit të kafshëve për të zbuluar nëse ata kanë një kurth pallua që mund të huazoni. [1] X Burimi i Kërkimit
Kapja e një Pallua në një kafaz
Vendoseni ushqimin thellë brenda grackës. Pallonj priren të jenë kërcëllues, kështu që nëse vendosni ushqimin në buzë të kurthit, pallua mund ta rrëmbejë atë dhe të largohet. Pallatet duan të kërkojnë ushqim, megjithatë. Përveç insekteve, krimbave dhe gjarpërinjve të vegjël, ata duan të hanë:
 • birdseed
 • Lëkura të shijshme ushqimore
 • Kokrra drithëra
Kapja e një Pallua në një kafaz
Lejo pallua që të gjejë ushqimin brenda kafazit. Kjo mund të marrë durim. Mënyra më e mirë për të kapur një pallua me sukses është ta lini atë të gjejë ushqimin që keni vendosur në kafaz më vete. Gjëja e shkëlqyeshme për pallatet është se ata kanë shikim të shkëlqyeshëm dhe nuk u pëlqen të punojnë shumë për të gjetur ushqim. Me pak fjalë, nëse vendosni ushqim në një kurth për ta, ata do ta shohin atë. [2]
Kapja e një Pallua në një kafaz
Kurth pallua. Sapo pallua të jetë në kafaz duke shijuar ushqimin, shpejt por në heshtje afrohuni nga kafazi nga pas. Lëshoni derën e kurthit duke hequr shkopin duke e mbështetur atë të hapur dhe lini derën të bjerë e mbyllur. Lëreni pallua të qetësohet pasi do të acarohet sapo të kuptojë se është kapur.
 • Heqja e një pallua në një grackë është aq e thjeshtë sa të kapësh grackën dhe ta bartësh atë në automjetin tënd.
 • Vendosni disa shtresa të gazetës ose një pjerrësi në dyshemenë e automjetit tuaj. Kjo e bën pastrimin të thjeshtë nëse është e nevojshme.
 • Ju mund të hidhni një batanije mbi kafaz për të ndihmuar palluan të qëndrojë i qetë gjatë transportit.

Kapja e një Pallua me një rrjetë peshkimi ose batanije

Kapja e një Pallua me një rrjetë peshkimi ose batanije
Merrni një rrjetë të madhe uljeje ose një batanije të vjetër. Një rrjetë uljeje, e përdorur zakonisht nga peshkatarët, duket si një kon dhe ka një dorezë të gjatë. Kapja e një pallua me një leje uljeje ose batanije kërkon forcë fizike dhe trimëri. Kjo sepse, përfundimisht, ju duhet të përfshini kokën pallua që të kapeni, ta kapni në krah dhe ta vendosni në një kuti ose kafaz. [3] Ashtu si shumica e zogjve të tjerë, pallonjtë bien në gjumë në errësirë, kështu që butësisht hedhja e një batanije mbi ta mund t'i ndalojë në gjurmët e tyre.
 • Bleni një rrjetë uljeje në dyqanin tuaj të peshkimit lokal.
Kapja e një Pallua me një rrjetë peshkimi ose batanije
Vendosni ushqimin në zonën ku dëshironi të kapni pallua. Në një oborr të vogël, mund të ketë kuptim të vendosni ushqimin në mes të oborrit për të mos dëmtuar shtretërit e luleve dhe sendet personale. Në një hapësirë ​​më të madhe, mund të ketë kuptim të vendosni ushqim për pallua në një qoshe.
 • Konsideroni të kërkoni një mik për t'ju ndihmuar të kapni një pallua duke përdorur një rrjetë peshkimi ose batanije. Njëri prej jush mund të hedhë rrjetën ose batanijet mbi pallua dhe tjetri mund të marrë këmbët e këmbëve të tij dhe ta marrë pasi të qetësohet. [4] X Burimi i Kërkimit
Kapja e një Pallua me një rrjetë peshkimi ose batanije
Afrohuni pallua qetë ndërsa ha. Mendoni se përshkrimet vizatimore të personazheve që ngjiten mbi njëri-tjetrin. Kjo është ajo që duhet të bësh. Sigurohuni që të jeni gati për të lëvizur shpejt për të hedhur rrjetën ose batanijen mbi zog.
 • Nëse pallua ndjen prezencën tuaj dhe tensionohet, konsideroni mbështetjen për disa momente. Një pallua i shqetësuar mund të fluturojë shpejt ose të bëjë lëvizje të tjera të papritura që mund të dëmtojnë ju ose atë.
Kapja e një Pallua me një rrjetë peshkimi ose batanije
Hidhni rrjetën e peshkimit mbi kokën dhe gjoksin e palluaut. Silleni atë në tokë butësisht dhe mbajeni rrjetën në vend. Pallua i bezdisshëm do të acarohet në fillim, por do të qetësohet pas disa çastesh. Pastaj, mbajini të dy këmbët e pallua së bashku me dorën e majtë dhe kapeni atë nën krahun e djathtë. Vendoseni atë në një kuti ose kafaz për transport. [5]
 • Mbajtja e këmbëve të pallua dhe bashkimi i shpendit nën krah siguron që ajo të mos dëmtojë veten ose ju. [6] X Burimi i Kërkimit
 • Nëse hidhni një batanije mbi një pallua, do të acarohet në mënyrë të ngjashme për disa momente dhe pastaj do të qetësohet. Pastaj ngrini batanien nga mbrapa, duke e mbajtur të mbuluar kokën e pallua. Mbajini të dy këmbët së bashku dhe kapeni zogun nën krah.
Pse do t’i bëje këto pallate?
Ndonjëherë peafowl i egër / roaming mund të shkaktojë probleme, pasi dihet që defektojnë në çati dhe krijojnë shumë zhurmë. Mos u shqetëso, peafowl mund të zhvendoset në mënyrë etike dhe të sigurt në një vend ku ata do të jenë më të lumtur - në fund të fundit, të dyja pjeshka dhe njeriu mund të jenë të lumtur dhe të fitojnë me kujdesin e duhur.
Nëse planifikoni të zhvendosni pallua në një kuti, sigurohuni që të prerë vrimat në pjesën e sipërme të kutisë në mënyrë që zogu të mund të marrë frymë. Pritini një çarë në skajin e poshtëm të kutisë dhe vendosni pallua në mënyrë që të zgjasë bishtin e tij.
Konsultohuni me qendrën tuaj lokale të kontrollit të kafshëve për këshilla dhe ndihmë në kapjen dhe largimin e pallateve nga prona juaj.
Prisni derisa pallua të përqendrohet plotësisht në të ngrënë para se t'i afroheni. Nëse e frikësoni atë, mund të acarohet dhe të shkaktojë dëmtim serioz në vetvete ose për ju nëse jeni shumë afër.
pfebaptist.org © 2021