Si të kujdeseni për një bretkocë me pemë të bardhë

Bretkosat me pemë të Bardhë bëjnë një kafshë ideale. Ata janë të lodhur, nuk kanë frikë nga njerëzit dhe jetojnë mesatarisht 8-16 vjet. Ato gjithashtu kanë karakteristika të lezetshme, si nxënës horizontale dhe aftësi për të rregulluar temperaturën e trupit të tyre, të cilat i veçojnë ato nga shumica e bretkosave të tjerë të pemëve. Kujdesi për bretkosën e një peme të Bardhë është relativisht e thjeshtë - gjithçka që duhet të bëni është të vendosni një terrarium, të bëni mirëmbajtje të rregullt dhe të ushqeni bretkosën tuaj.

Vendosja e Terrariumit

Vendosja e Terrariumit
Bleni një akuarium të madh. Rezervuari duhet të jetë të paktën 20-gallone. Sa më i gjatë, aq më mirë, pasi bretkosat e pemëve të Bardhë pëlqejnë të ngjiten dhe të zënë veten lart në degë. Ju mund të blini një rezervuar në një dyqan lokal të kafshëve shtëpiake ose në internet përmes një kompanie si Exo Terra. [1]
  • Tanket arbërore dhe tokësore janë dy bastet tuaja më të mira. E para siguron hapësirë ​​për ngjitje, kjo e fundit ka një bazë të gjerë. [2] X Burimi i hulumtimit
Vendosja e Terrariumit
Instaloni një kapak rrjetë. Bretkosat me pemë të Bardhë pëlqejnë të ngjiten, kështu që ky kapak duhet të jetë i sigurt dhe duhet të ngjitet idealisht në terrarium për të mos lejuar që bretkosa juaj të shpëtojë. Një material rrjetë do të lejojë ajrimin e duhur, si dhe dritën natyrore që do të vijë. Këto zakonisht shiten veçmas nga tanket dhe janë në dispozicion në shumicën e dyqaneve të kafshëve shtëpiake.
Vendosja e Terrariumit
Instaloni mollëza dhe vendet e fshehura. Këto do të kënaqin instinktin tuaj të bretkosës për rehati dhe siguri. Ju mund të blini perches në dyqanet e kafshëve shtëpiake. Dekoratat e dobishme të DIY mund të variojnë nga lyerja e një gjetheje mbi një gjurmë deri në krijimin e kutive të fshehura nga kartoni dhe myshk deri tek vendosja strategjike e disa shkrimeve të zbrazura.
Vendosja e Terrariumit
Mbushni bazën e rezervuarit me substrat. Ju mund të përdorni peshqir letre me lagështi, fibra të lëvores së arrës së arrës së arrës së kokosit, mushkën organike, myshkut, shtratin e torfës, ose patate të skuqura të lëvores së madhe të zvarranikëve si substrate. [3]
  • Mos përdorni substrate të vegjël si rëra, zhavorri ose qepa me pisha - bretkosa juaj mund t'i hajë këto kur po zhyten për gjahun dhe kjo mund të çojë në vdekje.
Vendosja e Terrariumit
Pajisni terrarin tuaj me një llambë pirgje. Ndizni dritën gjatë ditës dhe fikeni natën. Kjo do të ndihmojë në vendosjen e temperaturës së përshtatshme, e cila duhet të jetë midis 75-85 ° F (23.9-29.4 ° C).
  • Përdorni një llambë të lehta 2.0 UVB. Këto janë të shkëlqyera për t'u përdorur me zvarranikë të gjallë dhe amfibë, pasi imitojnë dritën natyrale.

Ruajtja e habitatit

Ruajtja e habitatit
Mbani lagështinë në 50-60%. Ju mund të matni lagështinë duke përdorur një higrometër. Në natyrë, këto kafshë jetojnë në mjedise me pyje me lagështi dhe zakonisht gjenden afër burimeve të ujit, kështu që ata preferojnë një habitat të lagësht. [4]
  • Mbani nivelet e lagështisë së ulët duke u siguruar që rezervuari të mbetet i thatë dhe të ketë një kapak të rrjetës plotësisht të ekspozuar. [5] X Burimi i hulumtimit
  • Mbani nivele të larta të lagështisë duke gabuar rezervuarin, duke e mbajtur lagështin e substratit ose duke mbuluar 2/3 e kapakut të rrjetës me plastikë. [6] X Burimi i hulumtimit
Ruajtja e habitatit
Kontrolloni rregullisht temperaturën. Nuk duhet të ketë ngritje të papritura ose rënie në temperaturën e rezervuarit. Në vend të kësaj, mbani një mesatare të rehatshme prej 75-85 ° F (23.9-29.4 ° C) gjatë ditës dhe 65 ° F (18.3 ° C) gjatë natës.
Ruajtja e habitatit
Mjegullojeni shpesh terrarinumin. Për të rregulluar nivelet e lagështirës, ​​ndihmon të lyeni lehtë rezervuarin me ujë një herë në ditë.
  • Mos u mashtroni shumë - një rezervuar i lagur do të jetë i papërshtatshëm për një bretkosë me pemë të Bardhë. [7] X Burimi i hulumtimit
Ruajtja e habitatit
Pastroni terarin tërësisht një herë në javë. Vendosni bretkosën tuaj në një vend të sigurt, pastaj pastroni rezervuarin, shpëlajeni atë me ujë të nxehtë, lëreni të thahet dhe instaloni substratin e freskët.

Ushqimi dhe Trajtimi Frog i Pemës tuaj të Bardhë

Ushqimi dhe Trajtimi Frog i Pemës tuaj të Bardhë
Ushqeni insektet tuaja të vogla të bretkosave. Në të egra, bretkosat e pemëve të Bardhë ushqehen me molekë, karkaleca, kriketa dhe rozë. Ju duhet t’i ushqeni këto insekte tek bretkosa juaj e rritur 2-3 herë në javë dhe tek bretkosat më të reja 1-2 herë në javë. Ushqeni bretkosën tuaj, të rritur ose lugë gjelle, 4-5 insekte për çdo ushqim. [8]
  • Bretkosat arrijnë në moshën madhore kur nuk janë më në fazën e bajrakut. Bretkoca juaj do të jetë e rritur kur të ketë këmbë të hapura dhe bishti i saj të ri-përthithet në trupin e tij. [9] X Burimi i hulumtimit
  • Ju mund të ushqeni bretkosën e pemës tuaj të rritur të Bardhë me miun e rastit rozë si një trajtim. Minjtë janë me yndyrë të mjaftueshme, kështu që përmbaheni që shpesh të japin minj rozë në bretkosën tuaj të rritur për të shmangur komplikimet shëndetësore. [10] X Burimi i hulumtimit
  • Pluhuroni ushqimin e gjallë me pluhur të kalciumit zvarranik dhe shtesa multivitamine zvarranikësh një herë në javë. [11] X Burimi i hulumtimit
Ushqimi dhe Trajtimi Frog i Pemës tuaj të Bardhë
Ndryshoni ujin çdo ditë. Pishina duhet të jetë mjaft e cekët që uji të kalojë mbi kokën tuaj të bretkosës. Përdorni ujë në shishe në shishe ose ujë çezme të filtruar me qymyr.
Ushqimi dhe Trajtimi Frog i Pemës tuaj të Bardhë
Lani duart para dhe pasi të keni trajtuar bretkosën e një peme të Bardhë. Shpëlarje ato tërësisht. Mbetja ose vaji në duart tuaja mund të dëmtojnë bretkosën tuaj, dhe bretkosa juaj sekreton toksina që mund të jenë të dëmshme për ju, kështu që larja e duarve është e rëndësishme. [12]
  • Ju madje mund të vishni doreza latex si një pengesë mbrojtëse nëse duhet të trajtoni bretkosën tuaj.
Identifikoni dikë që mund të kujdeset për bretkosën tuaj në rast se largoheni me pushime ose shfaqet një kompromis.
Mos e mbani bretkosën e pemës tuaj të Bardhë në një terrarium me llojet e tjera të bretkosave. Nivelet e toksicitetit ndryshojnë nga bretkosa në bretkosë, kështu që pirja nga e njëjta tas mund të dëmtojë apo edhe të vrasë bretkosat tuaja. Kini kujdes gjithashtu të shtoni në terrarium tuaj bretkosat më të vogla të Bardhë - bretkosat e rritura mund të hanë gabimisht ato më të vogla.
Nëse vini re se bretkosa juaj po vepron letargjike, ka lezione të lëkurës, ose po humbet oreksin ose peshën, këto mund të jenë shenja shqetësimi. Në atë rast, merrni parasysh që të sjellni bretkosën tuaj te një veteriner i kualifikuar. [13]
pfebaptist.org © 2021