Si të kujdeseni për një Cockatoo më të Lartë të Gjymtuar të squfurit

Pra, ju dëshironi një karatoo me kreshtë më të ulët të squfurit, por nuk keni rast të keni kohë për të studiuar rreth tyre. Lexoni në dhe ju do të përbëjnë të gjitha ato informacione !!
Sigurohuni që madje të keni kohë për të kaluar me mikun tuaj të dashur. Zogjtë që nuk marrin vëmendje, dashuri dhe dashuri të mjaftueshme do të bëhen mjaft të zhurmshme dhe ndonjëherë edhe agresive.
Nëse do të stërvitni mikun tuaj të dashur, duhet t'i mësoni atij dy gjëra të rëndësishme. Për të mos rënë në shtëpi dhe për të mos qenë agresivë ndaj anëtarëve të tjerë të familjes. Me fjalë të tjera, të mos jesh zog i një personi.
Sigurohuni që ai ka vend. Kokarat më të vogla të thepisura të squfurit kanë nevojë për shumë hapësirë ​​për të luajtur, ngjitur dhe eksploruar. Pra, ju duhet të siguroni një kafaz të paktën 36 "të gjatë, 24" të gjerë, me 48 "të gjatë. Ashtë një ide e mirë të keni bravë të shumëfishtë ose jashtëzakonisht të sigurt pasi këto Einsteins të shpendëve do të krijojnë mënyra të zgjuara për të shpëtuar .Hapësira midis shufrave kurrë nuk duhet të kalojë 3/4.
Siguroni shumë lodra. Sigurohuni që ato janë prej druri për të mbajtur sqepat e tyre të depërtuar poshtë.
A ka ndonjë dallim të madh midis mbajtjes së një karavani të gjelbëruar me squfur më të madh apo më të vogël?
Ato janë lloje të ndryshme të kokosit, por kryesisht bazohen në pamjen.
Dofarë duhet të bëj nëse karavidha ime më e vogël e thurrur me squfur akoma më kapërcen?
Jini të vetëdijshëm për atë që po ndodh përreth jush kur gjeli juaj këputet. Mos e merrni personalisht. Vazhdoni të mbani karatun tuaj në të njëjtën kohë çdo ditë. Nëse kafshon, atëherë vendoseni në një hile dhe jepini një kohë pesë minuta. Ju duhet të jeni të durueshëm dhe të fitoni besimin e zogut tuaj. Gjithmonë jini të butë dhe merrni zogun në një rutinë që mund të llogarisë: kur do të mbahet dhe kur do të vihet në gjumë.
Si mund ta bëj karakun tim të stërvitur plotësisht për të rritur?
Kur jeni duke stërvitur karatun tuaj për të rritur, butësisht trokisni atë nga ekuilibri duke e shtypur atë në pjesën e poshtme të barkut me dorën që dëshironi që ajo të rritet më tej. Sigurohuni që të mos e goditni mjaft fort për të shkaktuar dhimbje ose për ta trokitur atë nga pjerrësia. Pasi të jetë në dorën tuaj, shpërblejeni atë me një trajtim. Unë gjithashtu rekomandoj trainimin e klikuesve.
Si mund të nxjerrni një karatun nga kafazi pa kapur zogun?
Vetëm le ta lërë të dalë nga kafazi vetvetiu dhe le ta eksplorojë. Nëse dëshironi të stërvitni karatun për të ngritur (shkoni në krahun tuaj), mund ta prekni në pjesën e poshtme të barkut me dorën që dëshironi që ajo të futet mbi të dhe pastaj t'i jepni një trajtim.
Cila është mënyra më e mirë për të kapur karakun nga kafazi dhe për ta nxjerrë jashtë?
Hapni kafazin dhe lëreni të dalë vetë. Nuk rekomandohet kapja e tij, sepse kjo do ta bëjë atë të stresohet dhe mund t'ju shohë si një kërcënim të mundshëm.
A është mirë të përdor vetëm një hua për karatun tim në vend të një kafazi?
Po kjo është e mundur, megjithëse atëherë ata do të kishin nevojë për një dhomë të qëndrueshme ndaj shpendëve ku nuk mund të përtypin ndonjë mobilje.
Cila është dieta e duhur për karatun tim?
A mund ta lejoj karatun tim të ketë një gjurmë në vend të një kafazi?
Asnjëherë, kurrë mos e godit zogun tënd. Ata do të bëhen shumë të trembur dhe me shumë mundësi do të kafshojnë.
Mos i "mbërthehni" ata do të duan gjithmonë por përfundimisht do t'ju duhet t'i rrëzoni.
Jepuni atyre një pllakë prej materiali të fortë siç është pllaka ose thurrëza për të hequr sqepat dhe kthetrat e tyre.
Shikoni në Internet se si t'i bëni ata të ndalojnë sjelljen e keqe.
Pastroni kafazin e tyre çdo javë.
Lani ato çdo javë. Ju mund të pyesni një profesionist se si t'i lani ato.
Sigurohuni që hapësira e shiritit në kafaz të jetë jo më shumë se 1.27 cm.
Paraqituni para tyre shumë ngadalë. Nëse ata ju kafshojnë, mos u dorëzoni. Provo përsëri. Pasi të marrin më pak turp nga ju dhe ju besojnë, atëherë mund të filloni të gjitha trajnimet dhe gjërat.
pfebaptist.org © 2020